Catan
navigare
Acasa Stiri Comanda online Prof. Easy FAQ: Intrebari frecvente Contact Informatii Facebook

Stiri

   Septembrie 2021   
Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

05.12.2011 Luna aceasta aniversam 5 ani de CATAN in limba romana!

  Lipind manual cutiile cu dublu adeziv si infruntand oprobriul celor mai pretentiosi datorita calitatii precare a materialelor din joc, am reusit sa raspandim fenomenul Catan pe plaiurile mioritice.

Utilizand tehnici de gherila de genul "din gura in gura", prin multiple evenimente, demonstratii si concursuri, abordand o promovare activa, mai rar intalnita in Romania la acea vreme pentru acest tip de produse (dealtfel aproximativ inexistente pe piata romaneasca la ora respectiva) si avand norocul de a-i intalni pe cei de la asociatia de promovare a jocurilor moderne de societate MIRAKOLIX (www.mirakolix.org), am reusit sa cucerim pas cu pas, persoana cu persoana, o masa critica de oameni care speram ca va impulsiona acest fenomen si in tara noastra.  

Pentru necunoscatori "Colonistii din Catan" a fost inventat in 1995 de creatorul german de jocuri de societate Klaus Teuber, fiind declarat in anul 2000 de catre Uniunea Criticilor Germani de Jocuri si Jucarii, Jocul Secolului XX ! Acest produs aparea firesc ca o incununare a dezvoltarii si promovarii metodice a culturii jocurilor de societate din Germania, in zecile de ani trecute de la incheierea celui de-al doilea razboi mondial.   

Puterea de convingere si de fascinatie a acestui produs, vandut in zeci de milioane de exemplare in intreaga lume, a catalizat fenomenul jocurilor de societate moderne, deschizand portile pentru mii de alte jocuri aparute ulterior si influentand pana si jocurile electronice inca din perioada BOOM-ului PC-urilor (sfarsitul anilor 90; vezi Settlers jocurile pentru PC).  

Dupa 5 ani, gama Catan in limba romana contine deja 7 titluri (jocul de baza, extensiile Orase&Cavaleri, Navigatorii, extensiile de 5/6 jucatori precum si noul joc de carti Catan), realizate la o calitate impecabila, e adevarat... in Germania.  

Campionatul National Catan a ajuns si el la a V-a editie anul acesta, iar reprezentantii nostri au reusit de fiecare data o clasare pe locuri meritorii in cadrul Campionatelor Mondiale/Europene Catan.  

Speram ca acesta este doar inceputul unei culturi a jocurilor de societate si in Romania, a unui mod de educatie alternativa pentru cei mici cat si pentru tineri, a unui mod excelent de petrecere a timpului liber.  

Va asteptam la concursurile organizate cu aceasta ocazie de catre cluburile de jocuri!  

Echipa CATAN.RO

PRODUSE

CAUTA IN SITE

NEWSLETTER

INFO

FACEBOOK

©2006 IDEAL BOARD GAMES

"Catan" si "The Settlers of Catan" sunt copyright si marci inregistrate Catan GmbH. Toate drepturile rezervate. Conceptie Klaus Teuber. Bazat pe "Die Siedler von Catan" publicat de Kosmos Verlag.